Tarinoita Au pairin elämästä ennen lähtöä, Italiassa, sekä lopulta elämästä matkan jälkeen.

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Järjestön kautta vai ilman?

Valoitan vähän paremmin taustoja kaikille kiinnostuneille.

Oman italian perheeni bongasin siis Aupair worldin kautta, kirjautumalla ensin sivuille ja sitten ottamalla rohkeasti yhteyttä minua eniten kiinnostaneeseen perheeseen. Voin suositella sivustoa lämpimästi, sitä oli yksinkertainen käyttää ja perheitä on kirjautunut sivuille ympäri Euroopan, joten valinnanvaraa kyllä löytyy. Täytyy kuitenkin muistaa sanonta "liian hyvää ollakseen totta", pitää siis olla pientä kriittisyyttä mukana perheiden tietoja lukiessa. Tärkeää on myös sopia perheen kanssa etukäteen palkasta ja määritellä kunnolla työtehtävät joita joudut paikanpäällä tekemään, jotta ikävät yllätykset vältettäisiin ja yhteisymmärrys säilyisi mahdollisimman hyvin.

Jos ilman järjestön tukea lähteminen kuitenkin hirvittää, on järjestöjä myös olemassa. Järjestöistä esimerkkinä Allianssin nuorisovaihto, jonka kautta minäkin suunnittelin alkuun lähteväni. Miinusta Allianssista kuitenkin siinä suhteessa, että he valitsevat perheen sinulle, jolloin et itse kykene kovinkaan paljon vaikuttamaan perheen valintaan perustietoja lukuunottamatta. Allianssi kuitenkin huolehtii sinusta koko matkasi ajan sekä saat kattavan tietopaketin ennen matkalle lähtöä, joten myös paljon hyviä puolia löytyy.

Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät puolensa, joten mieti rauhassa kumpi tyyli sinulle sopii paremmin. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että jos jokin asia vaikuttaa epämiellyttävältä tai muuten vain askarruttaa sinua, kannattaa asiasta rohkeasti puhua perheen kesken sekä ennen matkaan lähtöä että Au pair-vuoden aikana. Kotiin pääsee aina takaisin, jos matka syystä tai toisesta tuntuukin pahalta tai koti-ikävä kaatuu liian voimakkaaksi.


Ja nämähän ovat vain omia näkemyksiäni asiasta, eivät täysiä faktoja. Katselkaa ja kokeilkaa, niin löydätte varmasti itsellenne sopivan tavan viettää Au pair vuottanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti